2005 – Stichting AlFra Foundation – 2015

De stichting AlFra Foundation werd op 17 mei 2005 opgericht en bestaat vandaag dus 10 jaar.

Gedurende deze 10 jaar heeft de stichting bijna € 80.000 besteed aan vele charitatieve doelen, zoals o.a.:

  • Opleiding en medische bijstand aan een 13-tal studenten en hun families in Gambia en Thailand
  • Het project Ninos Unidos Peruanos in Peru waarmee Jolanda van de Berg vele honderen verwaarloosde kinderen helpt. (zie website stichtingninos.com)
  • Right To Play, een organisatie die spel gebruikt om kinderen te helpen in hun ontwikkeling, zorgen voor gezondheidspre​​ventie en leren hoe ze vreedzame gemeenschappen op kunnen bouwen. (zie website righttoplay.nl)
  • En verder goede doelen, zoals Meisjesstad en speciale hulpacties voor Sumatra, Bangladesh en Honger In Afrika.

Deze giften werden mogelijk gemaakt dankzij de genereuze donaties van vele goede gevers.

Als dank zullen alle donateurs en anderen die dit jaar minimaal € 10 doneren persoonlijk een jubileumpen ontvangen van de voorzitter van de stichting. Wees er echter snel bij, want op is op.

Jubileumpen 10 jaar stichting AlFra Foundation

Jubileumpen 10 jaar stichting AlFra Foundation

Dit is een fraaie speciaal gegraveerde pen: krachtige, moderne stijl, glanzende lakafwerking en gepolitoerde afwerking van chroom. Bovendien kan de siliconen tip als pen voor het touchscreen van tablets en smartphones dienen. Kortom een prachtig 2-in-1 schrijfinstrument.

De stichting AlFra Foundation werd in 2005 opgericht. De stichting staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en is door de Nederlandse overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Derhalve is de AlFra Foundation niet belastingplichtig en giften zijn, onder voorwaarden, aftrekbaar voor de belasting. Het bestuur bestaat uit 3 leden: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers en ontvangen geen salaris of andere vergoedingen voor hun werk voor de stichting. Letterlijk 100% van de gedoneerde gelden wordt besteed aan het onderwijs en de gezondheidszorg van de jonge studenten en hun families. De AlFra Foundation publiceert jaarlijks zijn resultaten aan de belastingdienst en de donateurs en vrienden van de stichting.

Leave a Reply

See also:

Sharing Buttons by Linksku